Werking van onze infrarood warmtepanelen:

De infrarood verwarmingspanelen van Warmtepanelen Expert zijn de meest moderne warmtepanelen in de markt. Bijzonder aan onze warmtepanelen is dat ze volledig van kunststof zijn gemaakt. Zij hebben dus geen zware keramische plaat waardoor ze veel lichter én dunner zijn waardoor ze zonder zware schroeven of keilbouten aan vrijwel ieder type plafond kunnen worden bevestigd.

Wanneer u de werking van infrarood panelen vergelijkt met andere verwarmingstechnieken, dan is er een belangrijk verschil: de traditionele technieken zijn gebaseerd op lucht circulatie. Een radiator of element verwarmt de lucht in een ruimte. Omdat warme lucht opstijgt ontstaat circulatie van lucht. De warme lucht verwijdert zich van de radiator en er komt koelere lucht voor in de plaats, die weer wordt verwarmt opstijgt etc. Er zijn 2 nadelen aan deze circulatie:

  • Luchtverplaatsing geeft een onbehaaglijk gevoel van tocht waardoor de gevoelstemperatuur in een ruimte lager is dan de werkelijke temperatuur. Maw om een behaaglijk 20-graden gevoel te ervaren moet de ruimte gemiddeld 10% meer worden verwarmd. U gebruikt daardoor meer energie.
  • Met het verplaatsen van lucht verplaatsen zich ook allerlei schadelijke (stof)deeltjes en bijvoorbeeld huismijt. Mensen met luchtweg en of long allergieën zullen meer reactie ervaren wanneer de ruimte waarin ze zich bevinden met radiatoren of elementen wordt verwarmd.

De infrarood panelen van Warmtepanelen Expert werken anders. De infrarood golven die de panelen produceren verwarmen niet de licht maar de wanden en voorwerpen in een ruimte! De golven werken ahw doordat oneindig veel kleine deeltjes door een ruimte bewegen die tegen alle fysieke elementen in een ruimte kaatsen en bij elke botsing een beetje warmte afstaan. Vergelijk de beweging van zo’n deeltje met een stuiterballetje dat u door een ruimte gooit. Doordat de deeltjes door de ruimte kaatsen raken ze alle voorwerpen en geven daaraan warmte af waardoor een zeer gelijkmatige verdeelde warmte waardoor luchtcirculatie achterwege blijft. Wij horen niet zelden van onze klanten dat daar waar ze in het verleden hun ruimte op 21 graden verwarmden, ze nu al bij een ingestelde temperatuur van 19 graden het gevoel hebben dat de ruimte warmer is. Met infrarood panelen verwarmde ruimte geven een comfortabel gevoel. Nb De infrarood golven die onze panelen produceren zijn 100% veilig voor mens en dier!

Heeft u vragen over de werking van de infrarood panelen? Neemt u gerust contact op met Warmtepanelen Expert! Dit kan door uw vraag te stellen via onze contacpagina of gewoon telefonisch contact met ons op te nemen. Wilt u de panelen bekijken en/of ervaren? Maak dan een afspraak om onze als huiskamer ingerichte showroom te bezoeken. Wij showen u graag ons product en beantwoorden daar uw vragen! Bent u overtuigd maar wilt u weten wat u kunt besparen met onze warmtepanelen? Vul dan het aanvraagformulier in en wij maken geheel vrijblijvend een voorstel voor u!

gdpr-image
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring op de site te verbeteren. Bij het bezoeken van de site gaat u akkoord met ons Privacy Beleid.
Lees meer
× Hoe kan ik je helpen?